Het kopen van een goede pannenset

goede pannenset

Wordt het tijd om een nieuwe pannenset te kopen? Het kopen van een goede pannenset is minder eenvoudig dan je op het eerste gezicht zou denken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende pannen waaruit je kunt kiezen. Welke pannen je het best kunt aanschaffen, is onder andere afhankelijk van je budget, maar ook van je persoonlijke wensen. Hieronder leer je meer over de verschillende pannen waaruit je kunt kiezen. Na het lezen van dit artikel, weet jij dus welke pannenset bij je past.

Goede pannenset inductie

Heb je een inductiekookplaat? Dan kun je daarvoor niet zomaar iedere pan gebruiken. Een goede pannenset inductie bestaat namelijk uit pannen met een magnetische bodem. Dankzij deze speciale bodem wordt de energie van de inductieplaat efficiënt omgezet in warmte. Een inductie pannenset kun je ook gebruiken op een gasfornuis. Wanneer je met een inductiepan op gas hebt gekookt, is het echter niet langer aan te raden om de pan nog op een inductieplaat te gebruiken. De pan zal dan namelijk krom trekken, waardoor de pan niet meer zo efficiënt zal verwarmen.

Twijfel je of een bepaalde pan geschikt is om op een inductieplaat te gebruiken? Dit kun je eenvoudig nagaan door een magneet tegen de bodem te houden. Is de bodem magnetisch? Dan is de pan geschikt voor het inductiekoken.

 

De keramische pannenset

Investeren in een keramische pannenset kan een goed idee zijn wanneer je zonder olie of boter wilt kunnen koken. De meeste bakolies en bakboters zijn ongezond, waardoor steeds meer mensen ervoor kiezen om in keramische pannen te koken. Nog een groot voordeel van deze pannen is dat ze ontzettend gemakkelijk schoon te maken zijn. De keramische pan is over het algemeen zwaarder dan gemiddeld en blijft iets langer heet.

 

Pannensets van bekende merken

Wie een goede pannenset wil, heeft de mogelijkheid om uit verschillende merken te kiezen. Het merk alleen zal de kwaliteit van de pannen niet bepalen, maar bepaalde merken zijn over het algemeen absoluut beter dan andere merken. Hieronder benoemen we een aantal pannensets van bekende merken.

goede pannenset inductie

 

WMF pannenset

WMF heeft verschillende pannensets. Vooral de WMF Gourmet Plus is zeer geliefd. De pannen uit deze set zijn van RVS en hebben een glazen deksel. Deze goede pannenset gaat gemakkelijk een aantal jaren mee. De pannen hebben siliconen handgrepen die zelfs na een lange tijd koken nog koel aan blijven voelen. De pannen zijn bovendien voorzien van een Thermo-Spot, waaraan je kunt zien of de pannen de juiste temperatuur hebben bereikt. De anti-aanbaklaag is van titanium en zorgt ervoor dat je pan na gebruik makkelijk kunt reinigen. Deze pannenset is geschikt voor vrijwel iedere warmtebron. Je kunt dus zowel op een inductieplaat als op gas koken met deze set.

 

Le Creuset pannenset

Wie een goede pannenset wil, kan ook voor een Le Creuset kiezen. Le Creuset is een merk van Franse komaf. Het merk produceert naast pannen bijvoorbeeld ook bestek. Het merk bestaat sinds 1925 en is opgericht door Octave Aubecq en Armand Desaegher. Ook nu maakt Le Creuset nog pannen van hoge kwaliteit. Een goed voorbeeld daarvan is de Le Creuset Magnetik pannenset. Ook deze pannen zijn van RVS en hebben een glazen deksel. Bovendien kun je ook met deze pannen inductiekoken. De pannen zijn echter niet voorzien van koudgrepen. De pannen zijn van zeer hoge kwaliteit en de fabrikant biedt je 15 jaar garantie.

 

Sola pannenset

Nog een optie is om voor een Sola pannenset te kiezen. Door voor een dergelijke pannenset te kiezen, kun je zeker zijn van kwaliteit. De pannen van Sola zijn vaak niet geschikt voor in de oven, in tegenstelling tot Tafel Duetto bijvoorbeeld. Neem je pannenset Zuma van Sola, dan kun je zeker zijn van een goede pannenset. Deze pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en zijn van edelstaal gemaakt. Sola geeft tien jaar garantie op staal- en fabrieksfouten op deze pannenset.

Wat is je budget?

Wanneer je wilt bepalen welke goede pannenset je het best kunt aanschaffen, is het ook van belang dat je rekening houdt met je budget. Kies je voor een camping pannenset, dan wil je daar wellicht minder aan uitgeven dan wanneer je moet koken voor je beroep. Toch moet ook de camping pannenset aan bepaalde eisen voldoen en is ook hier sprake van kwaliteitsverschil. Wanneer je pannen voor op de camping bestelt, is het bijvoorbeeld van belang dat deze licht van gewicht zijn. Is koken je favoriete hobby? Dan heb je waarschijnlijk meer voor een pannenset over en kun je voor professionele pannen kiezen. Een goede kok zal waarschijnlijk met iedere pannenset kunnen koken, maar toch kan het verschil merkbaar zijn. Professionele pannen gaan bovendien langer mee, waardoor het zeker de moeite waard kan zijn om voor een professionele set te kiezen.

 

Een pannenset in de aanbieding?

Wanneer je een goede pannenset wilt, maar niet te veel kwijt wilt zijn, dan kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan naar een aanbieding pannenset. Zelfs de beste merken en de beste pannensets zullen wel eens in de aanbieding zijn. Met een goede set kun je bovendien jaren doen. Het is dus geen slecht idee om af te wachten tot je een mooie aanbieding voorbij ziet komen.

 

Conclusie: wat is nou de beste pannenset?

Welke pannenset voor jou het meest geschikt is, is dus afhankelijk van de manier waarop je graag kookt. Tegenwoordig geldt dat veel moderne pannen voor vrijwel alle warmtebronnen geschikt zijn. Toch is het belangrijk dat je bij aanschaf altijd even controleert of de pannen goed aansluiten op jouw warmtebron. Ook de anti-aanbaklaag is een belangrijk onderdeel van de pan. Evenals het materiaal, want dit kan veel invloed hebben op de kwaliteit. Het budget speelt misschien nog wel de belangrijkste rol, omdat je de pannen echt in iedere prijscategorie kunt vinden.

Heb je een specifieke pannenset gezien? Dan is het aan te raden om altijd even na te gaan of er recensies te vinden zijn. Recensies kunnen je behoeden voor een eventuele miskoop. Indien er online recensies van de pannenset te vinden zijn, is dat een van de beste manieren om te beoordelen hoe hoog de kwaliteit is.